Način pripreme
Pomešamo mleko, ulje i šećer (ja sam mešala žicom). Dodajemo brašno pomešano sa kakaom, sodu i cimet.
Smesu sipamo u namazan, okrugao pleh srednje veličine. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Čačkalicom probamo da li je gotova.
Pazimo da ne izgori, zato što se ispeče brzo. Prilikom pečenja kolač se rasprsne malo odozgo, ali to nije problem, posle ga prelivamo i to se ne vidi.
U kaserolu stavljamo sastojke za sirup na vatru da provre, ali da se ne zgusnu. Ostavljamo da se dobro ohladi i prelivamo hladnu koru hladnim sirupom. Obavezno je da i kora i sirup budu potpuno hladni.
Nakon toga pripremamo krem od maslaca. Prvo umutimo i maslac i mažemo preko prelivenog kolača.
Poslednji korak je da napravimo grilijaš. Karamelizujemo šećer u posudi dok se ne dobije svetao karamel, dodajemo orahe i dobro pomešamo. Sipamo na aluminijumsku foliju i sačekamo da se stvrdne. Izlomimo na male komade i izmrvimo (ja sam ih izlomila čekićem za meso).