Domaći japanski kolači

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
644
17/11/2017
"Da li da prekrstimo Zemlju izlazećeg sunca u Zemlju najukusnijih kolača?"
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 616
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 80 g
  • kukuruzni skrob - 150 g
  • mleko u prahu - 150 g
  • kakao - 20 g
  • kikiriki - 50 g, pečen i oljušten (bez soli)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo žumanca viljuškom i dodajemo šećer. Umutimo 1-2 minuta i sipamo mleko u prahu i skrob. Promešamo i zamesimo prstima. Treba da se dobije meko lepljivo testo.

Podelimo ga na 2 dela. U jedan dodajemo kakao i zamesimo, da se dobije homogeno čokoladno testo.

Otkidamo male parčiće od dve vrste testa (odvojeno) i oblikujemo loptice. Ređamo ih u teflonsku posudu za pečenje. U sredinu svake loptice zabodemo po polovinu kikirikija i blago pritiskamo.

Pečemo kolače na 150 stepeni 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar