Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Domaći japanski kolači

Domaći japanski kolači

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Domaći japanski kolači7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Da li da prekrstimo Zemlju izlazećeg sunca u Zemlju najukusnijih kolača?"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 4 komada
  • šećer - 80 g
  • kukuruzni skrob - 150 g
  • mleko u prahu - 150 g
  • kakao - 20 g
  • kikiriki - 50 g, pečen i oljušten (bez soli)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo žumanca viljuškom i dodajemo šećer. Umutimo 1-2 minuta i sipamo mleko u prahu i skrob. Promešamo i zamesimo prstima. Treba da se dobije meko lepljivo testo.

Podelimo ga na 2 dela. U jedan dodajemo kakao i zamesimo, da se dobije homogeno čokoladno testo.

Otkidamo male parčiće od dve vrste testa (odvojeno) i oblikujemo loptice. Ređamo ih u teflonsku posudu za pečenje. U sredinu svake loptice zabodemo po polovinu kikirikija i blago pritiskamo.

Pečemo kolače na 150 stepeni 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: