Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle marinirane u kiselom mleku

Svinjske šnicle marinirane u kiselom mleku

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Svinjske šnicle marinirane u kiselom mleku2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
18 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
4
"Jedan savet, koji smo naučili od babe - da mariniramo šnicle u kiselom mleku"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 8 komada, svinjske
  • kiselo mleko - pola šolje
  • sok od limuna - 3 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • đumbir - 1 kašike
  • mleveni biber - 1 kašičica
  • muskatni oraščić
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Marinadu pripremamo muteći kiselo mleko, kome se dodaju sok od limuna, ulje, đumbir, biber i narendan muskatni oraščić.

Šnicle se prelivaju marinadom i ostavljaju da odstoje tako 2 sata. U odgovarajuću plitku posudu se poređaju šnicle, pri čemu im tanji deo ide ka centru.

Peku se na rešetki uz punu jačinu mikrotalasne i na uključenom roštilju 7-8 minuta. Okreću se, namažu marinadom i peku još 7-8 minuta. Serviraju se sa odgovarajućim garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: