Način pripreme
U čašu sa vodom dodajte so, alevu papriku, biber, začin za svinjsko meso i ulje. Dobro promešajte.
Luk isecite na kolutove.
Isecite svinjsko meso na šnicle debljine oko 3 cm. Nakon toga ih izlupajte čekićem sa obe strane, a ako nemate čekić, umesto njega upotrebite flašu piva i drvenu dasku.
Šnicle stavite u odgovarajuću posudu - tepsiju ili šerpu. Dodajte luk i prelijte marinadom, pa zatim sipajte sveže mleko da ogrezne.
Rukama sve dobro mešajte, kako bi meso upilo začine. Zatim posudu pokrijte folijom. Ako ste šnicle stavili u šerpu, onda samo poklopite. Neka odstoje 24 sata.
Sledećeg dana ih spremate za pečenje na sledeći način - U tepsiju ređajte samo šnicle sa marinadom bez luka. Ali luk nemojte da bacate, trebaće vam za posle. Svaku šniclu sa obe strane prelijte soja sosom. Nakon toga ih zavijte u aluminijumsku foliju.
Pecite ih sat vremena u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni. Nakon toga sklonite foliju i dodajte luk. Vratite u rernu da se dopeče i kada procenite da je gotovo, izvadite.
Probajte ih i ako vidite da su gotove, šnicle poslužite sa ili bez luka i sosom i salatom po vašem izboru.
Prijatno!