Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle u vatrostalnoj posudi

Šnicle u vatrostalnoj posudi

Yana G.Yana G.
Kuvar
6028242
Šnicle u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Yana G.
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Iako je fotografija autorke malo neuspešna, ove šnicle sa kiselim krastavčićima i topljenim sirom se spremaju mnogo lako i mnogo su ukusne"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 1 kg, svinjske
  • topljeni sir - 300 g
  • kiseli krastavčići - 5 komada
  • kačkavalj - 400 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isečene šnicle istucamo i začinimo solju i biberom. Kisele krastavčiće sečemo na kružiće, kačkavalj narendamo, a topljeni sir sečemo na parčiće.

U vatrostalnoj posudi počinjemo da ređamo šnicle, na njih stavljamo kisele krastavčiće, topljeni sir i posipamo kačkavaljem.

Tako ponavljamo dok se ne istroše šnicle, završavajući kačkavaljem odozgo. Sipamo oko 200 ml vode, stavljamo poklopac na posudu i stavljamo u rernu da se peče na 200 stepeni bar 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: