Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Šnicle sa pavlakom i pečurkama u vatrostalnoj posudi

Šnicle sa pavlakom i pečurkama u vatrostalnoj posudi

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Šnicle sa pavlakom i pečurkama u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Petya Toskova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"U sosu od pavlake sa topljenim sirom šnicle se osećaju kao u raju"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 500 g (file od grudi)
  • pečurke - 250 g
  • pavlaka - 400 ml, za kuvanje
  • topljeni sir - 100 g
  • soja sos
  • šareni biber
  • mladi krompir - 2 komada
  • mirođija - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isecite tako da se dobiju šnicle da liče na leptira i začinite ga šarenim biberom, soja sosom i ostavite oko sat vremena.

Posle u vatrostalnu posudu ređajte šniclu nakon toga pečurke, topljeni sir i tako dok se ne potroše šnicle.

Odozgo završite pečurkama i stavite krompir koji je oljušten i isečen na šajbne.

Dodajte i pavlaku u poklopite i pecite u rerni koja je zagrejana unapred, dok ne bude gotovo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: