Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina u vatrostalnoj posudi

Piletina u vatrostalnoj posudi

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Piletina u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Danas vas pozivamo na krhke i sočne pileće komadiće u aromatičnom sosu od pečuraka."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • belo vino - 60 ml
  • voda - 100 ml
  • pečurke - 200 g, sterilisane
  • pavlaka - kisela
  • topljeni sir
  • kačkavalj - 100 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite piletinu na porcije, posolite i poređajte u vatrostalnu posudu.

Pospite isečenim pečurkama, poređajte odozgo kriške topljenog sira. Promešajte kiselu pavlaku sa vodom i vinom.

Prelijte piletinu, pospite biberom i odozgo narendanim kačkavaljem.

Pecite na 180 stepeni 40-45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: