Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Sudžuk»Domaći svinjski sudžuk

Domaći svinjski sudžuk

Domaći svinjski sudžuk
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ništa bolje ne kaže - Dobro nam došli u goste, kao jedna potkovica domaćeg sudžuka, meraklijski isečena, i čaša domaćeg vina"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 3 kg, šareno
  • svinjska creva
  • so - po ukusu
  • biber
  • kumin
  • čubar - suv
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komade u veliku posudu. Dodajte so po ukusu, kumin, biber i suvi čubar, promešajte dobro da se meso pomeša sa začinima i ostavljamo u toku noći da odstoji na hladnom mestu.

Drugog dana meso sameljite u mašini za meso.

Svinjska creva operite i potopite u vodu na 30 minuta. Dobro ocedite, mašinicom napunite creva pripremljenom smesom, na 25 cm uvijate i vežete koncem.

Stavite da se suše na hladnom i provetrivom mestu. Odlično meze, isečeno na komade, sa čašom domaćeg vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: