Način pripreme
Skuvajte unapred pluća i srce. Isecite na sitno dve vrste luka. Izdinstajte ih u ulju i malo vode dok ne omekšaju. Dodajte svežu džigericu isečenu na parčiće. Pržite ih 15 minuta.
Dodajte pluća i srce isečene na sitne parčiće. Pržite i mešajte oko 5 minuta. Dodajte pirinač. Pržite uz mešanje dok pirinač ne postane staklast.
Dodajte alevu papriku i so po ukusu i dobro promešajte. Dodajte 3 šolje vode i ostavite pirinač da upije vodu. Kad je pirinač polugotov, dodajte peršun i nanu isečene na sitno.
Sipajte jelo u posudu za pečenje i zapecite u jakoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju napravite preliv, muteći jaja sa kiselim mlekom i rasporedite preko sarmice.
Dopecite dok ne postane zlatasto.