Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća čorba»Jagnjeća sarmica sa džigericama na seoski način

Jagnjeća sarmica sa džigericama na seoski način

Valentin MiranovValentin Miranov
Pomoćnik kuvara
18728
Jagnjeća sarmica sa džigericama na seoski način
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Iz bakine kuhinje do najmoderinije kuhinje - sa pravim receptom čorbica je svuda ukusna"

Potrebni sastojci

  • bela džigerica - 50 g, jagnjeća
  • pirinač - 20 g
  • maslac - 15 g, kravlji
  • mladi luk - 20 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 1 komad, crveni
  • jaja - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • sirće - 1 supena kašika
  • nana
  • kiselo mleko - 50 g
  • peršun
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo mladi luk, isečemo ga sitno sa polovinom paradajza i dinstamo u maslacu dok ne omekša. Zapršku pomešamo sa proceđenim bujonom iz kuvane bele džigerice, isečemo na sitne ivice i stavljamo u bujon koji vri.

Kad džigercia provri dodajemo očišćen pirinač, preostali deo isečenog paradajza i nanu. Čorbu posolimo i kuvamo.

Nakon što skinemo sa vatre dodajemo kiselo mleko, brašno i jaje, prethodno umućene. Začinimo maslacem obojenim sa proprženom šargarepom, biberom i sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: