Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Lažna jagnjeća sarmica

Lažna jagnjeća sarmica

Lažna jagnjeća sarmica
Fotografije: Donka Atanasova- Dunia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
9
"Kao što je rekao kulinarsku mudrac - kada nemate džigerice za jagnjeću sarmicu, možete i sa mlevenim mesom - pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • celer
  • selen
  • peršun
  • biber
  • vegeta
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • pirinač - 1 šolja
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu sitno iseckamo. Možemo ih samleti u secku, nakon toga propržimo.

Dodajemo zelene začine (celer, selen, peršun), mleveno meso, biber, vegetu, so, pečurke i alevu papriku i mešamo dok se mleveno meso ne proprži i malo izdinsta.

Jednu čašu pirinča dobro operemo dok se voda ne izbistri. Stavljamo pirinač zajedno sa smesom sa mlevenim mesom u odgovarajući pleh, dodajemo vodu i pečemo dok ne bude gotovo.

Nakon što se jelo ispeče, prelivamo prelivom pripremljenim od kiselog mleka, jaja i brašna.

Pečemo dok ne dobijemo lepu zlatnu koricu odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: