Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jagnjeća Sarmica»Praznična jagnjeća sarmica

Praznična jagnjeća sarmica

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Praznična jagnjeća sarmica
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
10 / 14
05/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Sa ovako ukusnom sarmicom na stolu, svaki dan lako može da se pretvori u praznik"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - oko 1, 2 kg (srce, pluća i džigerica)
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašika
  • mladi luk - 2 vezice
  • luk - 2 glavice, star
  • ulje - 3 kašike
  • nana - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • voda
  • so po ukusu
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte unapred pluća i srce. Isecite na sitno dve vrste luka. Izdinstajte ih u ulju i malo vode dok ne omekšaju. Dodajte svežu džigericu isečenu na parčiće. Pržite ih 15 minuta.

Dodajte pluća i srce isečene na sitne parčiće. Pržite i mešajte oko 5 minuta. Dodajte pirinač. Pržite uz mešanje dok pirinač ne postane staklast.

Dodajte alevu papriku i so po ukusu i dobro promešajte. Dodajte 3 šolje vode i ostavite pirinač da upije vodu. Kad je pirinač polugotov, dodajte peršun i nanu isečene na sitno.

Sipajte jelo u posudu za pečenje i zapecite u jakoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju napravite preliv, muteći jaja sa kiselim mlekom i rasporedite preko sarmice.

Dopecite dok ne postane zlatasto.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: