Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pirinač u rerni»Džigerica sa pirinčem i sremušem iz rerne

Džigerica sa pirinčem i sremušem iz rerne

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Džigerica sa pirinčem i sremušem iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Toliko aromatične, toliko ukusne, mnogo ćete vina popiti sa njima"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 600 g, pileća
  • praziluk - 1 veliki struk
  • šargarepa - 1 - 2 komada
  • pečurke - 150 g
  • masline - 150 g, bez koštica
  • pire od ljutih paprika
  • beli luk - u prahu
  • sremuš - iz konzerve
  • povrće - 1 - 2 supene kašike, suvo
  • belo vino - 150 ml
  • pirinač - 1 1/2 šolje, dugog zrna
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • biber
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistite džigerice i skuvajte ih posoljenoj vodi, treba da budu polugotove i ocedite ih. U dubokoj posudi ugrejte ulje i propržite praziluk dok ne omekša.

Dodajte sitno iseckanu šargarepu i pečurke, isečene na polumesece. Propržite povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte začine i pire od ljutih paprka. Sipajte belo vino, ostavite na nekoliko minuta na vatri, nakon toga skinite.

Prebacite džigerice u odgovarjući pleh, dodajte povrće, pirinač i 3 1/2 šolje vode. Dodajte masline i sremuš po ukusu. Posolite i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, ne više od 30 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Jelo servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: