Način pripreme
1. Počinjemo sa pripremom nadeva, sitno iseckamo luk, a paprike na krupne komade. Paradajz ljuštimo i fino izrendamo.
2. Ugrevamo ulje na umerneoj vatri i pržimo prvo luk dok ne omekša, posle stavljamo paprike, a nakon 4-5 minuta - rendani paradajz i sos od paradajza. Kuvamo još minut-dva i dodajemo vodu i mleveno meso sa malo soli, bibera i ljute aleve paprike. Mešamo dok tečnost ne ispari i dok se meso ne izdrobi.
3. Začinimo i skidamo sa vatre.
4. Pripremamo gvakamole tako što kašikom izvadimo unutrašnjost dva zrela avokada, izgnječimo viljuškom i stavljamo sok od limuna, on će sprečiti da se pire ukiseli i potamni.
5. Sitno sečemo luk, korijander i paradajz, začinimo solju i dodajemo u pire od avokada. Dobro promešamo (ko želi može potpuno da ispasira).
6. Pšenične meksičke tortilje zapečemo malo sa obe strane da budu tople kad se servira i da dobiju lepu boju.
7. Serviramo tortilje, a u posebne tanjire stavljamo nadev sa mlevenim mesom, gvakamole, iseclane listove ajzberga, paprike halapenjo i salsu od paradajza po želji.
Punimo sa toliko nadeva, koliko želimo i uvijamo burito.
Prijatno!