Pileći paprikaš sa nanom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/12/2017
"Aromatičan paprikaš sa piletinom, čiji se ukus delikatno ističe nanom!"
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • luk - 3 glavice
  • biber
  • so
  • paradajz - 3 - 4 kašike, iz konzerve
  • peršun - 2 - 3 grančice
  • nana - 4 - 5 grančica
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso unapred i ako želite odvojte ga od kostiju. Zagrejte ulje, dodajte oljušten i isečen luk na sitno.

Izdinstajte ga dok ne omekša. Dodajte alevu papriku i paradajz iz konzerve. Promešajte i kuvajte oko 5 minuta.

Dodajte pileće meso i nalijte 2 1/2 šolje tople vode. Začinite solju i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri.

Kada paprikaš ostane na masnoći i voda uvri, dodajte brašno uz neprestano mešenje, prethodno rastvoreno u malo vode. Kuvajte još 4-5 minuta. Dodajte sitno isečenu nanu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar