Sladoled sa maskarponeom i malinama

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
05/03/2020
"Uvek, uvek, uvek smo spremni za još jednu porciju domaćeg sladoleda sa malinama "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 500 g
  • kiselo mleko - 375 g, gusto, kremasto
  • šećer u prahu - 150 - 160 g
  • Sirup od maline
  • maline - 250 g
  • šećer - 40 g
  • sok od limuna - 2 kašike
  • menta - 3 - 4 velika sveža lista
* merne jedinice

Način pripreme

Maline, listovi mente i šećer za sirup se samelju u blenderu.

Stavljaju se na ringlu da prvoru 3-4 minuta, dodaje se sok od limuna i smesa se ostavlja da se ohladi.

Maskarpone, kiselo mleko i šećer u prahu se mute u gladak krem.

Raspoređuje se u posudice ili veliku posudu pogodnu za zamrzavanje i stavlja se u zamrzivač na minimum 4 sata.

Ako stavljate u posudice individualne porcije, možete da sipate na dno svake po malo sirupa od maline. Preostao se preliva odozgo pri serviranju.

Sladoled se garnira sa još svežih malina za raskoš.

U slučaju da ste zamrzli celu količinu, pre nego što servirate isecite na blogove u stavite sladoled sa maskarponeom na nekoliko minuta u posudu šejkera ili blendera i tada rasporedite u posudice i prelijte sirupom od maline.

Nek vam je slatko uz ovaj sladoled sa maskarponeom i malinama!

*Desert može da se konzumira i kao krem, da se ne zamrzava. Na oba načina je predivan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar