Način pripreme
Maline, listovi mente i šećer za sirup se samelju u blenderu.
Stavljaju se na ringlu da prvoru 3-4 minuta, dodaje se sok od limuna i smesa se ostavlja da se ohladi.
Maskarpone, kiselo mleko i šećer u prahu se mute u gladak krem.
Raspoređuje se u posudice ili veliku posudu pogodnu za zamrzavanje i stavlja se u zamrzivač na minimum 4 sata.
Ako stavljate u posudice individualne porcije, možete da sipate na dno svake po malo sirupa od maline. Preostao se preliva odozgo pri serviranju.
Sladoled se garnira sa još svežih malina za raskoš.
U slučaju da ste zamrzli celu količinu, pre nego što servirate isecite na blogove u stavite sladoled sa maskarponeom na nekoliko minuta u posudu šejkera ili blendera i tada rasporedite u posudice i prelijte sirupom od maline.
Nek vam je slatko uz ovaj sladoled sa maskarponeom i malinama!
*Desert može da se konzumira i kao krem, da se ne zamrzava. Na oba načina je predivan.