Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Semifredo»Semifredo sa maskarponeom i malinama

Semifredo sa maskarponeom i malinama

Semifredo sa maskarponeom i malinama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Domaći semifredo sa malinama - uživanje za čula i za svakoga ko ga proba"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 400 ml
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • maskarpone - 2 kašike
  • krem sir - 2 kašike
  • šećer - 80 g, kristal
  • vanila - 5 kapi, esencija
  • još
  • maline - 10 komad
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u kaserolu sveže mleko, pavlaku, maskarpone, krem sir i šećer na ringlu.

Promešajte žicom i sačekajte da se šećer istopi. Dodajte vanilu. Prebacite u pravougaonu posudu za pečenje i ostavite u zamrzivaču da se stegne.

U drugu posudu stavite maline i šećer na ringlu. Kuvajte dok ne dobijete srednje gust toping. Sklonite i procedite kroz cediljku.

Izvadite semifredo iz zamrzivača i odsecite dva parčeta. Stavite u odgovarajući tanjir i prelijte obilno topingom od maline.

Semifredo sa maskarponeom i malinama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: