Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Pita sa bundevom i čokoladom

Pita sa bundevom i čokoladom

Pita sa bundevom i čokoladom
Fotografije: Mariana Todorova Tsoneva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Svaka baka treba da zna kako se sprema bundevara sa čokoladom, jer je deca jednostavno obožavaju"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje (400 g)
  • ulje - 1 šolja, za mazanje kora
  • bundeva - 700 g, narendana
  • šećer - 1 šolja
  • cimet - 1 kašika
  • narendana čokolada - 50 g
  • pomorandže - kora od 1 pomorandže, narendana
  • orasi - 200 g, mleveni
  • šećer u prahu - za posipanje
  • vanila - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju šećer, cimet, mleveni orasi, narendana čokolada.

Uzima se jedna kora, posipa se uljem, preko nje ide druga kora s malo ulja. Na usku stranu se stavlja narendana tikva i cela kora se posipa šećernom smesom s čokoladom.

Odozgo se narenda i malo pomorandžine kore. Uvija se rolat i poređa se u široku posudu za pečenje. Tako se oforme i ostale kore.

Iseče se na parčiće i posipa se uljem po razrezima. Pita se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta dok ne postane zlatasta. Izvadi se i kad se ohladi posipa se šećerom u prahu i vanilom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: