Način pripreme
Sve namirnice moraju biti na sobnoj temperaturi. Maslac treba da bude mekan, ali ne i rastopljen.
Očišćenu i oljuštenu bundevu narendajte na krupno.
U činiju stavite puter, šećer i vanilin šećer i mutite mikserom nekoliko minuta.
Zatim dodajte jaja jedno po jedno, muteći posle svakog.
Dodajte mleko.
U posebnu posudu prosejte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Počnite da dodajete od suvih sastojaka u porcijama.
Dobićete prilično gusto testo.
Na kraju dodajte rendanu bundevu, čokoladne kapi i đumbir.
Mešajte smesu lopaticom da se namirnice ravnomerno rasporede.
Prebacite smesu u kalup za torte, prethodno podmazan maslacem ili uljem.
Čokoladni kolač stavite da se peče na 170 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 40-45 minuta dok se ne osuši.
Nakon pečenja, izvadite kolač iz kalupa i ohladite na rešetki.
Za glazuru, zagrejte tečnu pavlaku do ključanja. Sklonite sa vatre i izlomite čokoladu unutra. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i ostavite da se ohladi.
Već ohlađeni kolač sa čokoladom i bundevom premažite glazurom i po želji pospite šećernim konfetama u boji ili orasima.