Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa čokoladom i bundevom

Kolač sa čokoladom i bundevom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolač sa čokoladom i bundevom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Uvek volimo da pojedemo neki ukusan kolač u poslepodnevnim satima"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 100 g (mekan)
  • šećer - 170 g
  • jaja - 3 komada
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 80 ml
  • brašno - 190 g
  • prašak za pecivo - 5 g (1/2 pakovanja)
  • bundeva - 180 g (rendana)
  • kakao - 1 kašika (puna)
  • čokolada - 100 g (kapi)
  • đumbir - 1/2 kašičice
  • glazura
  • čokolada - 50 g
  • slatka pavlaka - 50 ml
  • šećerne konfete - obojene za posipanje (opciono)
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice moraju biti na sobnoj temperaturi. Maslac treba da bude mekan, ali ne i rastopljen.

Očišćenu i oljuštenu bundevu narendajte na krupno.

U činiju stavite puter, šećer i vanilin šećer i mutite mikserom nekoliko minuta.

Zatim dodajte jaja jedno po jedno, muteći posle svakog.

Dodajte mleko.

U posebnu posudu prosejte brašno, prašak za pecivo i kakao.

Počnite da dodajete od suvih sastojaka u porcijama.

Dobićete prilično gusto testo.

Na kraju dodajte rendanu bundevu, čokoladne kapi i đumbir.

Mešajte smesu lopaticom da se namirnice ravnomerno rasporede.

Prebacite smesu u kalup za torte, prethodno podmazan maslacem ili uljem.

Čokoladni kolač stavite da se peče na 170 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 40-45 minuta dok se ne osuši.

Nakon pečenja, izvadite kolač iz kalupa i ohladite na rešetki.

Za glazuru, zagrejte tečnu pavlaku do ključanja. Sklonite sa vatre i izlomite čokoladu unutra. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi i ostavite da se ohladi.

Već ohlađeni kolač sa čokoladom i bundevom premažite glazurom i po želji pospite šećernim konfetama u boji ili orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: