Način pripreme
Oguljen i opran krompir isecite na tanke kolutiće, a paprike na sitno.
Nauljajte tepsiju maslinovim uljem i poređajte krompir, tako da svaki kolut se naslanja na prethodni. Posipajte preko ruzmarin, biber, so i malo maslinovog ulja. Preko poređajte iseckane paprike.
Posolite prshotvatom soli i ponovo kapnite nekoliko kapi maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
Ribu premažite maslinovim uljem. Izvadite tepsiju sa krompirom i preko poređajte filete ribe. Posipajte prstohvat soli i vratite u rernu još 10 minuta.
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte tanko iseckane čenove belog luka. Nakon sekunde sklonite sa vatre i dodajte iseckan vlašac. Sačekajte da se malo ohladi i dodajte sok od limuna.
Dobijenim sosom prelijte ribu.