Način pripreme
1. Operite i osušite filete ribe. Ostavite ih na sobnoj temperaturi dok pripremite povrće.
2. Paradajz i paprike operite i nasecite na kolutove. Pečurke dobro očistite četkom od zemlje ili ih veoma brzo operite, da ne prime višak vode i da ne izgube ukus. Nasecite ih na tanke listiće, zajedno sa drškama. Beli luk iseckajte na tanke listiće.
3. U lagano nauljenom tiganju, na jakoj vatri kratko propržite kolutove paradajza i paprike samo da uhvate koricu i dobiju boju. Izvadite ih i u isti tiganj sipajte pečurke sa maslacem na 2 minuta. Povrće će se dodatno kuvati, pa ne treba preterivati sa termičkom obradom.
4. Rasprostrite 2 lista aluminijumske folije, lagano ih nauljite i stavite ribu kožom na dole. Preko svakog filea oslića stavite prvo beli luk, poređajte ispržene kolutove paprike i paradajza i na kraju stavite pečurke. Pospite sa još malo maslinovog ulja i posolite, zatvorite foliju da nema oduška.
5. Stavite ribu u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 17 minuta. Ako su filei veći, povećajte vreme pečenja.
6. Poslužite ovo brzo, lako i ukusno jelo sa čašom dobrog belog vina!
Prijatno!