Šekerpare

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
15/01/2018
"Kod spremanja deserata je najteže da sačekamo da budu gotovi, da upiju sirup ili da postanu čvrsti. Ponekada je zaista neizdrživo!"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije30
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 320
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • maslac - 125 g, kravlji
  • brašno - 2 šolje
  • griz - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • lešnik - mogu i orasi ili drugi orašasti plodovi
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • limun - sok od 1/2 limuna
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Jaje dobro umutite sa šećerom u prahu i maslacem, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte griz, prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom.

Od dobijenog testa napravite male lopte i poređajte ih u nauljanu tepsiju. Na svaku lotpicu stavite po prčence lešnika ili drugih šrašastih plodova po želji.

Stavite ih u zagrejanu rernu da se peku oko 45 minuta na 150 stepeni.

Napravite sirup tako što stavite vodu i šećer da ključaju 15 minuta i na kraju im dodajte sok od limuna i promešajte.

Dobijeni sirup treba da se dobro ohladi. Njime prelijte ispečene loptice, dok su još vruće.

Šekerpare neka odstoje nekoliko sati pre nego što ih poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar