Šekerpare

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714811188
Šekerpare
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4sa Videom
15/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
30
"Kod spremanja deserata je najteže da sačekamo da budu gotovi, da upiju sirup ili da postanu čvrsti. Ponekada je zaista neizdrživo!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • maslac - 125 g, kravlji
  • brašno - 2 šolje
  • griz - 1/2 šolje
  • vanilin šećer - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • lešnik - mogu i orasi ili drugi orašasti plodovi
  • za sirup
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • limun - sok od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Jaje dobro umutite sa šećerom u prahu i maslacem, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim dodajte griz, prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom.

Od dobijenog testa napravite male lopte i poređajte ih u nauljanu tepsiju. Na svaku lotpicu stavite po prčence lešnika ili drugih šrašastih plodova po želji.

Stavite ih u zagrejanu rernu da se peku oko 45 minuta na 150 stepeni.

Napravite sirup tako što stavite vodu i šećer da ključaju 15 minuta i na kraju im dodajte sok od limuna i promešajte.

Dobijeni sirup treba da se dobro ohladi. Njime prelijte ispečene loptice, dok su još vruće.

Šekerpare neka odstoje nekoliko sati pre nego što ih poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: