Slatka salama sa keksom i ratlukom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
15/01/2018
"Lagano iskušenje sa keksom za velike i male, a možete ga napraviti za samo 40 minuta"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano681
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • ratluk - 3 pakovanja, običan
  • keks - 2 pakovanja /1 belo i 1 sa kakaom/, običan
  • voda - 1 šolja
  • orašasti plodovi - mleveni orasi ili bademi, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi otopite ratluk zajedno sa vodom, tako što ga stavite u mikrotalasnu pećnicu. Oni koji ne koriste mikrotalasnu, oni mogu isto uraditi to i na pari.

Ako smesa, nakon što otopite ratluk, bude mnogo gusta, dodajte još malo vode. Dodajte izmrvljen keks i orašaste plodove. Sve dobro promešajte.

Pre nego što oblikujete slatku salamu, treba malo da sačekate, da se smesa ohladi, kako se ne bi izgoreli.

Kada oblikujete salamu, uvijte je u papir i ostavite na hlando mesto, da se stegne. Kada je gotova, posipajte salamu šećerom u prahu, koji je ostao od ratluka, a možete napraviti i neku glazuru po želji.

Veoma je lak i brz za napraviti, a dobijate jedan neverovatan desert.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar