Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Polka dot čizkejk

Polka dot čizkejk

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Polka dot čizkejk
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ovaj trobojni čizkejk nam je pomutio um... Definitivno zaslužuje mesto na stolu, a i ne priprema se teško"

Potrebni sastojci

  • vanila - 1 komad
  • sveže mleko - 30 ml, kravlji
  • crna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 400 g, kisela
  • krem sir - 400 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 200 g
  • keks - 450 g, čajni
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite keks sa mlekom i maslacem. Dobijeno testo rasporedite po dnu kalupa, tako da napravite osnovu.

Umutite jaja sa šećerom, vanilom, krem sirom i pavlakom.

U jednu posudu odvojite nekoliko kašika smese, a preostalo sipajte u kalup preko kore od keksa.

Rastopite čokoladu i dodajte je u odvojenu smesu, mešajte da se dobro pomešaju.

Stavite gotovu čokoladnu smesu u špric i napravite lopte preko smese od pavlake, razmaknite jednu od druge.

Pecite 1 sat na 160 stepeni, nakon toga ugasite rernu, malo odškrinite vrata šporeta i ostavite tako, nemojte vaditi, nakon toga ohladite i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: