Pita sa jabukama i bundevom

20/01/2018
"Izgleda kao pita, ukusno je kao kolač "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano747
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke i bundevu očistite, oljuštite i izrendaje.

Rasopite maslac i razvucite kore.

Napravite nadev tako što stavite bundevu i jabuke u posudu, dodajte sok od limuna i urme, sitno iseckane, šećer i cimet. Sve promešajte.

Uzmite jednu kašiku maslaca i namažite pleh u kome ćete peći.

List kore namažite maslacem, stavite nadev i uvijte u roalt. Stavite u sredinu pleha, uvijte u oblik puža.

Na isti način uradite sa svim korama dok ne potrošite nadev.

Pitu odozgo namažite maslacem i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Po želji možete posuti šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar