Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečena Jela»Zapečene makarone sa kobasicom

Zapečene makarone sa kobasicom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Zapečene makarone sa kobasicom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Otkrili smo još jedan ukusan dodatak makaronama i žurimo da ga podelimo sa vama"

Potrebni sastojci

  • makarone - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 2 glavice, crni
  • so
  • biber
  • salama - 200 g, špek
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte makarone u vodi sa malo soli, prema uputstvu na pakovanju.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju, stavite luk i pržite ga dok ne omekša.

Isecite salamu i dodajte je, pržite dva minuta i skinite sa vatre.

Ocedite makarone i pomešajte ih sa smesom od luka.

Umutitejaja sa svežim mlekom i začinite po ukusu. izrendajte kačkavalj i dodajte ga u smesu od jaja.

Promešajte i sipajte u pleh sa makaronama.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta, dok ne budu gotove.

Kobasicu i makarone možete da koristite po vašem izboru, može bilo koja pasta, salama, kobasica, čak i meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: