Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom

Duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ne jedanput, već duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom, niko se ne bi usudio da ih odbije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • kakao - 4 - 5 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • soda bikarbona - 2 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 300 ml
  • kravlji maslac - 50 g
  • ulje - 60 ml
  • vanila - (esencija)
  • rum - (esencija)
  • crna čokolada - 1 komad, mlečna
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zagrevamo rernu na 220 stepeni i 12 kalupčića podmazujemo maslacem.

Istopimo maslac u mikrotalasnoj rerni i ostavljamo da se ohladi dok pripremamo druge sastojke.

U velikoj posudi pomešamo prvo suve sastojke.

Sipamo brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu, so i šećer.

Dobro mešamo.

U drugoj posudi mutimo jaja, mleko, ulje, istopljeni maslac i esenciju ruma i vanilu.

Pomoću sita prosejemo suve sastojke i postepeno ih dodajemo u mokre. Mešamo drvenom kašikom ili silikonskom špatulom dok se u potpunosti ne pomeša.

Dobijena smesa treba da bude gusta i lepljiva. Iseckamo čokoladu na sitne komadiće. Dodajemo i izmešamo još jednom.

Ravnomerno raspoređujemo smesu u sve kalupe, puneći ih skoro do vrha. Pečemo na 200 stepeni 3 minute, nakon toga smanjujemo rernu na 180 stepeni i pečemo još 20 - 25 minuta.

Kada su čokoladni mafini gotovi, vadimo ih i hladimo na rešetci.

Dobijaju se veoma mekani i prijatnog ukusa duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom, skoro kao iz pekare.

Neka vam je slatko! :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: