Način pripreme
Prvo zagrevamo rernu na 220 stepeni i 12 kalupčića podmazujemo maslacem.
Istopimo maslac u mikrotalasnoj rerni i ostavljamo da se ohladi dok pripremamo druge sastojke.
U velikoj posudi pomešamo prvo suve sastojke.
Sipamo brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu, so i šećer.
Dobro mešamo.
U drugoj posudi mutimo jaja, mleko, ulje, istopljeni maslac i esenciju ruma i vanilu.
Pomoću sita prosejemo suve sastojke i postepeno ih dodajemo u mokre. Mešamo drvenom kašikom ili silikonskom špatulom dok se u potpunosti ne pomeša.
Dobijena smesa treba da bude gusta i lepljiva. Iseckamo čokoladu na sitne komadiće. Dodajemo i izmešamo još jednom.
Ravnomerno raspoređujemo smesu u sve kalupe, puneći ih skoro do vrha. Pečemo na 200 stepeni 3 minute, nakon toga smanjujemo rernu na 180 stepeni i pečemo još 20 - 25 minuta.
Kada su čokoladni mafini gotovi, vadimo ih i hladimo na rešetci.
Dobijaju se veoma mekani i prijatnog ukusa duplo mekani mafini sa kakaom i čokoladom, skoro kao iz pekare.
Neka vam je slatko! :)