Način pripreme
1/2 kesice od 15 grama praška za pecivo stavljamo u posudu sa 2 šolje brašna i prosevamo kroz cediljku ili malo sito. U posudi umutimo mikserom 2 jajeta, 2/3 šolje šećeta i 1 kašičicu smeđeg šećera Muskovado za aromu.
Kad se dobje mekana smesa dodajemo 1 šolju svežeg mleka i 1/2 šolje ulja i nastavljamo da mutimo. Dodajemo brašno malo po malo i promešamo.
Na kraju stavljamo kakao i čokoladni krem i ponovo mutimo mikserom dok se ne dobije glatka, homogena smesa, gledamo da se čokoladni krem pomeša dobro sa drugim sastojcima. Stavljamo papirne kalupe u 12 kalupa za keksiće ili u kalup za 12 mafina.
Sipamo smesu do pola u svaki. Posle po sredini stavljamo po 1 kašičicu preko čokoladne smese u svki. Nakon toga ponovo kaša dok se e popune kalupi.
Pečemo mafine u ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom. Pekli su se oko 30-32 minuta. Dobiju se veliki, narasli mafini sa ukusom čokolade.