Način pripreme
Stavite vodu i sveže mleko u odgovarajuću šerpu. Dodajte maslac. Kad smesa provri, sipajte brašno, i uz pomoć drvene kašike neprestano mešaje dok se testo ne sakupi. Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.
Dodajte jedno po jedno jaje, mutite mikserom dok ih testo ne upite.
U pleh, obložen papirom za pečenje, rasporedite testo uz pomoć kašike /možete koristit špric/ oblikujte eklere.
Pecite u ugrejanoj rerni, u početnu nemojte otvarati rernu, da ne padnu prilikom pečenja. Kad dobiju zlatnu boju, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade.
Napravite prvi krem tako što ugrejete sveže mleko sa brašnom, šećerom i žumancima. Kuvajte dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Umutite pavlaku mikserom.
Rastvorite želatin prema uputstvu na pakovanju. Dodajte ga u pavlaku, a pavlaku pomešajte sa hladnim mlečnim kremom.
Napunite eklere uz pomoć šprica.
Potopite u rastopljenu čokoladu, a nakon toga u grilijaž od kikirikija.