Način pripreme
Kora: Jaja i šećer dobro umutite, dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve umutite. Tepsiju obložite folijom, premažite uljem i posipajte brašno, pa pecite na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 20 - 30 minuta. Kada je korica gotova, ostavite je da se ohladi i koncem je podelite na pola.
Sirup: Deo količine šećera isipajte da se karamelizuje, pa dodajte vodu i preostali šećer, maslac i kakao. Kuvajte do se karamelizovani šećer ne otopi.
Krem: Umutite ceđeno kiselo mleko i šećer u prahu, dok ne dobijete homogenu smesu, pa zatim dodajte vanilin šećer.
Kada je sve gotovo, pola korice natopite sirupom, pa stavite pola krema i poređajve voće po izboru. Poželjno je da banane budu samo u sredini, jer brzo potamne. Stavite drugu koricu, natopite sirupom, premažite krem i rasporedite voće, a zatim možete ukrasiti tortu voćem.