Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Voćna torta sa ceđenim kiselim mlekom

Voćna torta sa ceđenim kiselim mlekom

LilyLily
Početnik
2
Voćna torta sa ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Neli
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Sočna, osvežavajuća i tako lagana, da imate pravo na najmanje 3 parčeta"

Potrebni sastojci

  • Za koricu
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • kakao - 3 kašike
  • Za krem
  • kiselo mleko - 1 pakovanje, ceđeno
  • šećer u prahu - po želji
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • maslac - 100 g
  • kakao - 1 kašika
  • voće - banane, pomorandža, kivi, itd.
* merne jedinice

Način pripreme

Kora: Jaja i šećer dobro umutite, dodajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa sve umutite. Tepsiju obložite folijom, premažite uljem i posipajte brašno, pa pecite na 200 stepeni, sa ventilatorom, oko 20 - 30 minuta. Kada je korica gotova, ostavite je da se ohladi i koncem je podelite na pola.

Sirup: Deo količine šećera isipajte da se karamelizuje, pa dodajte vodu i preostali šećer, maslac i kakao. Kuvajte do se karamelizovani šećer ne otopi.

Krem: Umutite ceđeno kiselo mleko i šećer u prahu, dok ne dobijete homogenu smesu, pa zatim dodajte vanilin šećer.

Kada je sve gotovo, pola korice natopite sirupom, pa stavite pola krema i poređajve voće po izboru. Poželjno je da banane budu samo u sredini, jer brzo potamne. Stavite drugu koricu, natopite sirupom, premažite krem i rasporedite voće, a zatim možete ukrasiti tortu voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: