Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Mlečna Salata»Mlečna salata sa tikvicama, ceđenim kiselim mlekom i majonezom

Mlečna salata sa tikvicama, ceđenim kiselim mlekom i majonezom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
1244598133
Mlečna salata sa tikvicama, ceđenim kiselim mlekom i majonezom
Fotografije: Natalia Petrova
1 / 3
30/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Tako se počinje - ceo život čitamo o Snežani, a posle otkrivamo ovu svežu mlečnu salatu sa ceđenim kiselim mlekom i priča se menja"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad, mala
  • krastavac - 1/2 krastavca
  • ceđeno kiselo mleko - 100 g
  • majonez - 1 kašika
  • mirođija - 2 struka
  • peršun - 2 struka
  • beli luk - 1 struk
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se očisti, opere i iseče na male kocke, nakon toga se kuva u slanoj vodi dok ne bude gotovo, procedi se i ostavlja se da se ohladi.

Krastavac se iseče kao tikvica, a začini se seku na sitno.

Nakon što smo sve isekli i tikvica se ohladila, sipamo sve u jednu posudu, dodajemo i ceđeno kiselo mleko i majonez i dobro promešamo, ako je neophodno dodajemo so.

Nakon toga salata je spremna za serviranje. Možemo da je čuvamo i u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: