Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca, umutite ih mikserom na mekan sneg.
Rastopite maslac i ostavite da se ohladi. U odvojena žumanca dodajte šećer i vodu, mutite dok ne dobijete homogenu tečnu smesu.
Lagano u njih, uz neprestano mešanje mikserom, sipajte toplo sveže mleko, dodajte brašno i vanulu, mutite dok ne dobijete glatku smesu.
U smesu dodajte belanca, polako i pažljivo mešajte spatulom, dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte smesu u mali pleh, obložen papirom za pečenje i namazan sa malo mekanog maslaca.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite jedan sat, kad dobije braon boju odozgo, stavite aluminijumsku foliju da ne zagori.
Tortu pospite šećerom u prahu i ostavite da se potpuno ohladi. Iznenađenje će biti veliko, kad je isečete.