Način pripreme
Ovu pogaču zamesim uveče i pečem je sledećeg dana. Bude gotova brzo i lako.
Rastvorite kvasac u pola šolje tople vode. Dodajte šećer i malo brašna. Promešajte i ostavite kvasac na toplom da se aktivira.
Prosejte brašno, dodajte so, ulje i tečnost sa kvascem. U tankom mlazu dodajte mlaku vodu, oko jednu i po šolju dok se ne zamesi meko nelepljivo testo.
Oformite loptu od testa.
Oblepite posudu za pečenje papirom. Naprskajte papir uljem i stavite loptu testa.
Namažite testo uljem i pokrijte ga najlon folijom. Ostavite pogaču u hladnoj prostoriji.
Ujutru je pogača narasla i spremna je za pečenje, ne morate da je premesite.
Stavite je u nazagrejanu rernu nakon toga pojačajte temperaturu do 200 stepeni. Pecite dok čačkalica ne bude suva, i korice bude hrskava i porumeni.