Način pripreme
Operite meso i isecite na male komade, odgovarajuće za ređanje na drveni ražnjić.
Prebacite u odgovarajuću posudu i obilno prelijte marinadom iz kiselih krastavaca. Ova marinada je jedinstvena i čidi bilo koju vrstu mesa krtim i sočnim, stvarno je neverovatna. Pokrijte posudu i ostavite na hladnom jednu noć.
Sledećeg dana ćete videti da je meso upilo ceo sok iz kiselih krastavaca. Pospite meso sa malo soli, biberom i malo ulja. Promešajte i ostavite na bar 30 minuta.
Nakon toga obilno namažite drvene ražnjiće vodom, očistite paprike i luk i isecite ih na pravougaone komade.
Nanižite meso, ređajte i komade zelene, crvene paprike i luk.
Lepo ugrejte roštilj, namažite ga komadom slanine i pecite ražnjiće, periodično ih vrtite u pravcu kazaljke na satu da se ravnomerno ispeku sa svih strana.
Uz pomoć četke namažite ražnjiće od marinadom, od ulja, soli i bibera, koja se odvojila od mesa u posudi,
Između ražnjića možete poređajti i ispeći komadiće slanine.
Prijatno!