Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Presovane svinjske uši

Presovane svinjske uši

Radka SlavovaRadka Slavova
Pomoćnik kuvara
3639910
Presovane svinjske uši
Fotografije: Radka Slavova
1 / 5
19/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Da li je neko rekao Živeli za odlično meze ili nam se učinilo"

Potrebni sastojci

  • uši - 1 kg
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 4 - 5 komada
  • đumbir - 5 - 6 cm
  • soja sos - 2 supene kaške
  • šećer - 2 kašičice
  • biber - u zrnu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene i dobro oprane uši isecite na pola. Stavite u ekspres lonac. Dodajte šargarepu isečenu na krugove, mladi luk na po tri komada, glavicu luka, krupnije isečenu, đumbir na po 1 cm.

Dodajte soja sos, šećer, biber, so. Kuvajte 30-4 minuta. Kad ih izvadite, stavite ih u posudu, ne mnogo veliku. Prelijte vodom u kojoj ste kuvali.

Pritisnite odozgo i stavite nešto teško /ja sam stavila 2 paketa brašna/.

Ostavite u frižideru da se stegnu, tj. sa se želiraju, nakon toga se mogu konzumirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: