Način pripreme
U posudu sipajte sveže mleko, šećer i promešajte. Dodajte izmrvljeni kvasac, pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira.
U brašnu napravite udubljenje i stavite so, jaje, rastopljeni maslac i mleko sa kvascem. Počnite da mesite, postepeno dodajte brašno. Zamesite testo koje se ne lepi, ako je potrebno dodajte još malo brašna.
Stavite testo u namazanu posudu, pokrijte streč folijom i osavite dok se ne udvostruči.
U posudu stavite orahe, brašn šećer i cimet. Nadošlo testo razvijte oklčagijom u veliki pravougaonik. Obilno namažite maslacem i pospite nadevom. Uvijte u čvrst rolat.
Rolat isecite na 20 jednakih delova. Obložite pleh papirom za pečenje i stavite rolate na rastojanju jedan od drugog. Pokrijte i ostavite da se udvostruče.
Pokrijte nadošle rolate folijom i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni. Nakon 10 minuta skinite foliju i pecite još oko desetak minuta.
U posudi pomešajte šećer u prahu, vodu i promešajte. Dodajte filadelfiju i mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.
Ovim sosem pažljivo prelijte gotove, tople rolate.