Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Parti rolati od tikvica sa raskošnim nadevom

Parti rolati od tikvica sa raskošnim nadevom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Parti rolati od tikvica sa raskošnim nadevom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Žurka može da počne tek kada uvijete i poslednji parti rolat od tikvica, ni sekundu ranije"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada, ali manje
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber - po ukusu
  • za nadev
  • rikota - 80 g
  • plavi sir - 50 g
  • kravlji sir - 50 gl
  • krem sir - 175 g, filadelfija
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • mirođija - 1/2 veze
  • za krutone
  • čabata - 4 kriške
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • grana padano - 1 supena kašika
  • za salatu
  • krastavac - 1 komad
  • mirođija - ½ veze
  • jabukovo sirće - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • ulje od semena grožđa - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operemo i dobro osušimo. Isečemo po dužini sa ljuštilicom na tanke trakice.

Posolimo po ukusu i stavljamo u đevrđir da se ocedi tečnost. Stavljamo ih na pamučnu krpu da se ocedi višak vode. Začinimo sa malo bibera i posipamo maslinovim uljem.

Na ugrejanom roštilju ili teflonskom tiganju pečemo svaku i poređamo pod naklonom u tanjir.

Na taj način će se ocediti višak soka od termičke obrade. Ne bacamo ga. Njime ćemo začiniti nadev i korigovati gustinu sosa.

U posudi pomešamo sireve, dodajemo izgnječeni beli luk i sitno iseckanu mirođiju.

Krutone propržimo u maslinovom ulju i nakon što se ohlade sameljemo na mrvice zajedno sa rendanim sirom.

Dodajemo ih u nadev. Ako se čini da je sos mnogo gust, dodajemo sos iz tikvica. Možemo dodatno začiniti solju, ali pazimo zato što je gorgonzola slana.

Kašikom stavljamo od nadeva na grilovanu tikvicu i uvijamo u rolat.

Porešamo rolate od tikvica na tanjir ili oval.

Krastavac i sečemo na rende da bi lepše izgledao.

Začinimo solju i dodajemo jabukovo sirće, biljnu masti i sito iseckanu mirođiju.

Rolate od tikvica sa nadevom serviramo hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: