Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Rolati sa cimetom, orasima i raskošnim prelivom

Rolati sa cimetom, orasima i raskošnim prelivom

Rolati sa cimetom, orasima i raskošnim prelivom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Da li verujete u ljubav na prvi pogled ili želite još jednom da pogledate naše rolate od cimeta sa orasima i raskošnim prelivom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml (mlako)
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 50 g (rastopljen)
  • kvasac - 20 g, svež
  • šećer - 30 g
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - oko 400 g
  • nadev
  • cimet - 1 - 2 kašičice
  • šećer - 100 g, smeđu
  • orasi - 100 g, krupnije samleveni
  • maslac - 100 g (mekan)
  • preliv
  • voda - 50 ml
  • šećer u prau - 100 g
  • krem sir - 150 g, filadelfija (ili druga vrsta sira)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte sveže mleko, šećer i promešajte. Dodajte izmrvljeni kvasac, pokrijte i ostavite da se kvasac aktivira.

U brašnu napravite udubljenje i stavite so, jaje, rastopljeni maslac i mleko sa kvascem. Počnite da mesite, postepeno dodajte brašno. Zamesite testo koje se ne lepi, ako je potrebno dodajte još malo brašna.

Stavite testo u namazanu posudu, pokrijte streč folijom i osavite dok se ne udvostruči.

U posudu stavite orahe, brašn šećer i cimet. Nadošlo testo razvijte oklčagijom u veliki pravougaonik. Obilno namažite maslacem i pospite nadevom. Uvijte u čvrst rolat.

Rolat isecite na 20 jednakih delova. Obložite pleh papirom za pečenje i stavite rolate na rastojanju jedan od drugog. Pokrijte i ostavite da se udvostruče.

Pokrijte nadošle rolate folijom i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni. Nakon 10 minuta skinite foliju i pecite još oko desetak minuta.

U posudi pomešajte šećer u prahu, vodu i promešajte. Dodajte filadelfiju i mutite mikserom dok ne dobijete homogenu smesu.

Ovim sosem pažljivo prelijte gotove, tople rolate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: