Voćna pita sa kajsijama

01/03/2018
"Pozovite leto u svoju kuhinju sa ovom raskošnom, voćnom pitom sa konzervisanim kajsijama "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano423
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Paj

Način pripreme

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo na tanak list. Rasporedite ga po dnu kalupa za paj, prečnika 23 cm.

Viljuškom napravite rupice. Namažite testo džemom. U svaku kajsiju stavite po jednu trešnju i poklopite slatko. Pokrijte tako ceo kalup. Mutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušastu smesu.

Dodajte i jaja, prosejano brašno sa praškom za pecivo, mlevene bademe, koru od limuna, cimet i mleko. Spatulom nanesite smesu i pospite listićima badema.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 stepeni i pecite 90 minuta ili dok smesa ne postane tvrda na dodir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar