Voćna pita sa kajsijama

01/03/2018
"Pozovite leto u svoju kuhinju sa ovom raskošnom, voćnom pitom sa konzervisanim kajsijama "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte rernu na 200 stepeni. Razvucite testo na tanak list. Rasporedite ga po dnu kalupa za paj, prečnika 23 cm.

Viljuškom napravite rupice. Namažite testo džemom. U svaku kajsiju stavite po jednu trešnju i poklopite slatko. Pokrijte tako ceo kalup. Mutite maslac i šećer dok ne dobijete vazdušastu smesu.

Dodajte i jaja, prosejano brašno sa praškom za pecivo, mlevene bademe, koru od limuna, cimet i mleko. Spatulom nanesite smesu i pospite listićima badema.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite na 180 stepeni i pecite 90 minuta ili dok smesa ne postane tvrda na dodir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar