Način pripreme
Stavite vodu i šećer u duboku posudu na ringlu. Napravite redak karamel, mešajući naprestano. Kalup za pečenje sa stranicama koje se skidaju se namaže i unutra se sipa karamel.
Očišćene kruške isecite na debele parčiće. Poređajte ih lepo i gusto preko karamela.
Odvojeno umutite meki maslac sa šećerom u gladak krem. U drugoj posudi umutite jaja i postepeno ih dodajte u maslac, dok se ne homogenizuje.
Na kraju promešajte sa svežim mlekom. Dobijenu vazdušastu smesu sipajte preko kruški, dobro zaravnite.
Ispecite voćnu pitu sa kruškama u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 1 sat, dok čačkalica ne bude suva.
Pomoću oštrog noža odlepite krajeve voćne pite od zidova kalupa. Sklonite prsten i okrenite pitu na rešetku. Ostavite da se potpuno ohladi i isecite je.