Način pripreme
Stavite šećer za karamel zajedno sa 1/3 kašičice vode u odgovarajuću posudu na vatru. Mešajte dok ne dobijete svetao karamel. Sipajte u odgovarajući pleh (prečnika 26 cm) i ostavite sa strane.
Rastopite maslac. Umutite jaja sa šećerom. Dodajte maslac, promešajte. Dodajte kiselo mleko. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i vanilin šećerom. Stavite u smesu od jaja i promešajte.
Na dno pleha sa karamelom poređajte kajsije, podeljene na dva dela. Stavite i 5-6 trešanja, očišćenih od koštica. Pokrijte testo.
Odozgo poređajte preostale trešnje, nakon što ste ih odvojili od koštica.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo (oko 20 minuta). Proverite čačkalicom za zube da li je gotovo.
Izvadite kolač i ostavite da se ohladi. Pomešajte kiselu pavlaku sa slatkom. Nemojte previše mešati da ne postane tečna.
Hladnu koru isecite na dva dela uz pomoć oštrog noža i konca.
Između dve kore stavite krem od pavlake. Odozgo treba da bude deo sa kajsijama.
Stavite u frižider na tri sata.