Način pripreme
U posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte šećer, jaje, žumance i hladan kravlji maslac, isečen na komade.
Aromatizujte rendanom korom jednog limuna. Rukama počnite da mesite dok ne dobijete mrvice od maslaca. Stavite posudu sa mrvicama u frižider na jedan sat.
Umutite viljuškom rikotu sa šećerom u prahu.
Poređajte kajsije na komade, stavite ih u šerpu sa 1 supenom kašikom šećera i 1 supenom kašikom vode. Ostavite da vri oko 5 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Obložite pravougaoni kalup papirom za pečenje. Sipajte u nju polovinu mrvica od maslaca. Oblikujte visoke ivice da bodijete udubljenje u mrvicama.
Sipajte unutra rikotu, a odozgo - hladne kajsije. Pokrijte preostalim mrvicama maslaca.
Pospite obilno listićima badema i smeđim šećerom.
Pecite sbriciolatu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 35-40 minuta.
Pospite toplu sbriciolatu sa kajsijama šećerom u prahu.
Sačekajte da se kolač sa kajsijama potpuno ohladi pre sečenja.