Bakin kuglof sa toplom vodom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
01/03/2018
"Ne teramo vas da izmišljate toplu vodu, nego da probate bakin kuglof sa toplom vodom, zato što vredi "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 259
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • brašno - 200 g
  • topla voda - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 2 kašičice
  • orasi - 100 g
  • šećer u prahu - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom, na velikoj brzini, mutite šećer i jaja u velikoj posudi, dok ne dobijete duplu količinu.

Za to vreme ugrejte vodu, ne treba da provri, i dodajte je u jaja i šećer, nemojte prestajati da mutite.

Dodajte i ulje na isti način, kao i vodu. Dodajte i vanilu.

Smanjite mikser na najsporiju brzinu, i dodajte brašno kašiku po kašiku, polako da bi moglo dobro da se umuti. Nakon toga odvojite mali deo dobijene smese i u nju dodajte kakao. Promešajte kašikom.

Sipajte smesu bez kakaa u pleh i u njega dodajte kakao smesu lagano i ravnomerno po celoj površini. Pospite celim orasima.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Kad se ispeče, pospite ga šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar