Način pripreme
Prvi korak u receptu za brzu turšiju sa toplom marinadom je da pripremite povrće. Oljuštite šargarepu i naseckajte ih na kolutiće. Paprike dobro operite, uklonite drške, očistite semenke i naseckajte ih na komadiće. Nakon toga naseckajte kupus i karfiol na ružice. Na kraju naseckajte i celer i peršun.
Uzmite veliku posudu i u nju sipajte sve povrće. Dobro ga izmešajte kako bi se ravnomerno pomešalo i imalo šareni izgled.
Nakon toga počnite da pripremate marinadu.
U šerpu stavite šećer i so, mešajte dobro i dodajte ulje i sirće. Na umerenoj vatri veoma dobro izmešajte kako bi se so i šećer u potpunosti istopili.
Kada marinada uzavri, smanjite stepen ringle i ostavite na otprilike minut- dve da malo uzavri.
Nakon toga turšiju zalijte ključalom marinadom i sve izmešajte 5 minuta dok ne počnu da omekšavaju i upiju povrće.
Takođe, pročitajte kako se turšija čuva i pogledajte najbolje recepte za carsku trušiju.