Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Tri vrste ljutih paprika sa toplom vodom

Tri vrste ljutih paprika sa toplom vodom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
1263988947
Tri vrste ljutih paprika sa toplom vodom
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
02/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Ko voli ljute paprike, obavezno da zapiše recept - biće zadovoljan"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 500 g, ribice
  • ljute paprike - 500 g, standardne
  • ljute paprike - 200 g bele, okrugle
  • mirođija - standardna
  • celer - po proceni
  • sirće - 1 supena kašika na teglu
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 supena kašika
  • piment - 4 komada na teglu
  • biber - 6 zrna na teglu
  • beli luk - 3 čena na teglu
  • voda - 2 litre, mlaka
  • seme slačice - po proceni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo drške ljutih paprika i operemo, pripremamo tegle.

Ja sam dobila 10 srednjih tegli, napravila sam 5 sa mirođijom, drugih 5 sa celerom da vidim koje je lepše, može i da se kombinuje, ali želim da i imam razne ukuse, sve ostalo je isto.

Uzimamo jednu teglu, na dno stavljamo mirođiju ili celer, dodjamo beli luk, biber, piment, seme slačice i punimo tegle ljutim paprikama, stavljamo tri vrste do vrha i posle dodajemo so, šećer, sirće.

Dodajemo do vrha toplu, skoro vrelu vodu, zatvaramo poklopac, malo promešamo da se rastopi šećer i so.

Stavljamo u podrum, ne sterilizujemo poklopce.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: