Domaći mlečni krem sa grizom

19/03/2018
"Majstori se po tome poznaju - prave ukusne deserte "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 852
  • Pregledi tokom meseca286
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Rastvorite šećer u mleku i ugrejte ga malo na vatri.

2. U posebnoj posudi rastopite maslac na umerenoj vatri i sipajte griz. Mešate oko 2 minuta da se zapeče/zaprži i sipajte mleko, mešajte žicom da se ne bi stvorile grudvice.

3. Čim provri dodajte vanilu i mešajte još dva minuta ili dok griz ne nabubri. Onda odmah skinite sa vatre. Kadse ohladi još će se zgusnuti. Uvek možete dodati još mlka, ako ste preterali sa kuvanjem, i ako se više zgusnulo, ali to možete uraditi samo dok je krem vreo.

4. Sišajte u čaše i čim se malo ohladi ukrasite slatkom od malina, i po želji ukrasite listovima sveže mente.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar