Krem sa grizom i jabukama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
07/01/2018
"Klasičan desert sa ukusom koji će vas vratiti u detinjstvo "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano500
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • griz - 1 paket sa aromom jabuke i cimeta
  • sveže mleko - 1 litar
  • šećer - 1 šolja
  • jabuka - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo sveže mleko, ali pre toga odvojimo 200 ml od njega. Dodajemo 1 šolju šećera i stavljamo je na ringlu da vri.

Kad provri dodajemo griz, koji smo prethodno umutili u odvojenih 200 ml mleka. Mešamo neprekidno dok se ne zgusne.

Skroz na dno posudica isečemo na kocke jabuke, koje smo očistili i oljuštili.

Preko njih sipamo gotovu smesu. Garniramo kriškama jabuke.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar